Eliberarea cailor aeriene cu nebulizatoare

De cand m-am mutat la campie (si au trecut ceva ani de atunci), am avut mereu probleme in noptile de vara, cand aerul era sufocabil, pentru ca aveam impresia ca nu pot respira. O cauza importanta era aerul extreme de fierbinte de afara, dar pe langa aceasta, mai era si trecerea de la 800 de metri altitudine la 30 de metri, cum e la Timisoara. In primii doi ani a fost ceva mai rau, pana cand mi-am dat seama ca ar trebui sa incerc ceva nebulizatoare pentru a imi face aerul mai respirabil. Am si gasit aparate aerosoli la preturi accesibile, am cumparat unul dintre acestea, iar verile mele au devenit mult mai usoare.

Aparatele cu aerosoli sunt bune intr-o multime de situatii, nu doar intr-o situatie ca cea pe care am descris-o si am avut-o eu. Daca pentru mine a fost o usurare in zilele calduroase de vara, pentru anumite persoane sunt niste obiecte salvatoare. Si ma refer aici la persoanele care sufera de astm sau alte boli respiratorii care necesita un compresori cu aerosoli pentru a elibera caile respiratorii.

Am cativa prieteni cu astm care au astfel de aparate la indemana pentru diverse situatii. Majoritatea au in gentile sau posetele lor un astfel de aparat la indemana, pentru diverse situatii precum o criza de astm, ca sa poata sa isi usureze respiratia.

Iar crizele de astm pot veni foarte usor. Pot fi provocate de o multime de lucruri, incepand de la o simpla plimbare prin oras care suprasolicita inima si cere plamanilor mai mult oxigen, pana la o zi placuta de primavara, dar in care orasul e plin de polen sau spori de ambrozie (Timisorenii stiu la ce ma refer, si aici nu sunt afectate doar persoanele cu astm), ajungand la evenimente nefericite, socuri care pot suprasolicita respiratia, iar un aparat de genul trebuie sa fie la indemana pentru a elibera caile respiratorii in caz de necaz.

Daca acum multi ani gaseai ceva mai greu astfel de aparate, de vreo 10 ani incoace sunt ceva mai multe in Romania, iar asta inseamna ca pretul lor a scazut semnificativ iar tehnologia s-a imbunatatit. Astfel incat poti cumpara un aparat cu aerosoli la un pret de sub 200 de lei. Util, mai ales cand esti in suferinta astmatica.

Be the first to comment on "Eliberarea cailor aeriene cu nebulizatoare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*