Tratament pentru candida vaginala

Candidoza este o boala cauzata de o specie de ciuperci numit Candida. Aceasta populeaza in mod normal vaginul, dar si cavitatea bucala si tractul digestiv, atat la femeie cat si la barbati.

Candidoza apare atunci cand imunitatea organismului este redusa. Flora saprofita de candida se transforma atunci intr-o flora patogena.

Cateva sfaturi pentru de tratament candida.

Sfaturi naturiste:

Acidophillus – acesta este considerat a fi cel mai bun remediu naturist pentru candida, deoarece o controleaza refacand aciditatea tractului intestinal, impiedica dezvoltarea ciupercii candida albicans si produce peroxid de hidrogen, care ucide ciuperca. De asemenea, mentine echilibrul florei intestinale, pastreaza integritatea tractului digestiv si asigura un proces normal de digestie.

Fibrele – Se amesteca o lingura de fibre solubile (care contin psyllium, seminte de in, pectina) cu 230 ml de apa. Se bea de doua ori pe zi, pe stomacul gol sau inainte de masa.

Capsule gelatinoase – uleiuri esentiale – Capsulele gelatinoase care contin ulei de oregano, de menta sau alte uleiuri volatile au rolul de a preveni dezvoltarea ciupercii candida albicans. Se administreaza cateva luni, iar doza standard recomandata este de 2 capsule luate de doua ori pe zi (cu apa) intre mesele principale. Uleiurile volatile pure pot fi foarte toxice in aceasta cantitate. Capsulele nu trebuie desfacute in gura, inainte de a fi inghitite.

Capsule cu extract de usturoi – Aceste capsule sunt adesea administrate in combinatie cu uleiurile volatile. Se ia cate o capsule de doua ori pe zi impreuna cu cele care contin uleiuri volatile.

Medicamente recomandate pentru tratarea candidozei:

– clotrimazol, care se poate administra sub forma de crema (o aplicatie pe zi timp de 7 zile, putandu-se prelungi pana la 14 zile in cazurile refractare la tratament) sau ovule vaginale (un ovul pe zi timp de 7 zile sau 2 ovule pe zi timp de 3 zile)

– miconazol, ce se poate administra sub forma de crema (o aplicatie pe zi intravaginal, timp de 7 zile) sau ovule (1 ovul pe zi timp de 5-7 zile)

– ketoconazol, ce se administreaza fie oral (1 capsula pe zi timp de 5 zile – avantajul tratamentului oral este acela de eradicare a rezervorului de candida din tractul gastrointestinal) fie sub forma de ovule (un ovul pe zi intravaginal timp de 5 zile)

– nistatin, ce poate fi administrat sub forma de ovule (un ovul pe zi timp de 7-14 zile) sau oral.

Inainte de a incepe tratamentul, este bine sa va consultati cu medicul specialist.

Be the first to comment on "Tratament pentru candida vaginala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*