Știrile zilei – 18 Septembrie 2018

Știrile zilei de 18 Septembrie 2018

  1. În România s-a deschis primul liceu de aviație. Este o instituție privată din Caransebeș, care pentru prima generație de elevi va avea cursuri gratuite, iar cursanții vor primi o diplomă recunoscută de Institutul European de Aviație, dar și de Institutul American de Aviație, putând după terminarea cursurilor să se angajeze în domeniu ca personal tehnic.
  2. În Terra Interlopus Brăila au fost înjunghiați câtiva baschetbaliști americani. Aparent au aceștia au intrat în conflict un un interlop local pe numele sau Daniel Gabriel Husein, recidivist, acesta fiind încarcerat în Spania în urmă cu 4 ani pentru proxenetism și viol.
  3. Veorica s-a făcut din nou de râs, întârzind la întâlnirea cu Claude Junker. Dar deja devine o rutină.
  4. Audi a lansat primul SUV electric al mărcii, iar pe piață va putea fi cumpărat începând cu luna noiembrie 2018. E-tron va porni cu o baterie de 95kW, cu tracțiune integrală permanentă și două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Mașina este limitată la 200 km/h, din motive evidente de conservare a energiei. Iar legat de autonomie, undeva la 400 km.
  5. Coca Cola are în plan introducerea pe piața americană a unor băuturi răcoritoare pe baza de cannabis, fiind pe piață informații ca cei de la Coca Cola s-au înteles cu compania canadiană Aurora Cannabis în vederea lansării unei game de băuturi răcoritoare pe bază de CBD.
  6. Piața de produse bio din România a ajuns la 20 de milioane de euro, iar printre produsele preferate de români se numără alimentele organice, cosmeticele, detergenții și suplimentele alimentare.
  7. La nivel național sunt peste 27 700 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în București (4200 locuri), urmat de Prahova (2654 locuri), Arad (1953 locuri), Cluj (1687 locuri), Timiș (1251 locuri), Dolj (1220 locuri), Iași (1218 locuri) și Sibiu (1202 locuri), în timp ce în capătul opus, Bacău (58 locuri) și Caraș-Severin (55 locuri) au cele mai puține locuri de muncă disponibile la nivel național.
  8. Conform unui studiu al World Economic Forum (WEF), în următorii patru ani se vor crea înca 58 de milioane de locuri de muncă datorită avansurilor în domeniul roboticii si al inteligenței artificiale. Se estimează că la nivel global aproximativ 42 % din totalul sarcinilor actuale vor fi realizate de roboți, dar automatizare unor anumitor posturi va aduce un surplus de locuri de muncă noi.
  9. Diseară avem o suită de meciuri interesante în Champions League. De la ora 20:00 vor fi meciurile Barcelona – PSV Eindhover și Inter Milan – Tottenham, în timp ce de la 22:00 avem meciurile Club Brugge – Dortmund, Monaco – Atletico Madrid, Liverpool – PSG, Steaua Roșie Belgrad – Napoli, Galatasaray – Lokomotiv Moscova și Schalke 04 – Porto.
  10. Iar ca ultima știre, e bine să știți că dacă aveți datorii la stat, aveți mici șanse să cereți procedura de insolvență pentru compania dumneavoastra, conform ultimelor reguli ale ANAF.

Be the first to comment on "Știrile zilei – 18 Septembrie 2018"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*