Treninguri din bumbac: avantaje si dezavantaje

Da sau Nu pentru bumbac ?

Bumbacul este una din variantele pe care le aveţi în vedere atunci când vine vorba de alegerea unui trening? Atunci ar trebui să ştiţi care sunt avantajele şi dezavantajele, pentru a vă asigura că faceţi cea mai bună alegere.

Avantaje

Bumbacul este respirabil, ceea ce înseamnă că nu vă va face să transpirați foarte mult.

Este, de asemenea, oarecum absorbant, astfel încât parte din transpirația pe care o generați în timpul unui antrenament este absorbită.

Este relativ ușor de menținut, deoarece hainele de bumbac pot fi aruncate în mod normal în ciclul de spălare regulat cu hainele din restul dulapului.

Treningurile de bumbac pot fi relativ ieftine, comparativ cu țesăturile sintetice.

Dezavantaje

În partea inferioară, bumbacul de 100% își pierde forma, astfel încât genunchii pantalonilor se vor lăți mai mult ca sigur.

În timp ce poate absorbi transpirația, bumbacul nu este construit pentru se usca prea rapid, lăsându-vă cu o senzație lipicioasă şi rece.

Poate fi relativ ușor de întreținut, dar bumbacul se poate micșora dacă se spală sau se usucă la un nivel prea ridicat.

În timp ce treningurile din bumbac nu sunt costisitoare, ele au o durată de viaţă mai mică comparativ cu anumite țesături special construite pentru antrenamente fizice.

Cum să faci cea mai bună alegere?

Bumbacul în combinație cu alt material, cum ar fi Spandex-ul, formează o echipă bună, iar treningul nu se va uza atât de rapid. Nylon-ul și poliester-ul sunt de asemenea opțiuni viabile – ele ajută circulația aerului mai eficient decât bumbacul.

Concluzia?

Este foarte important să îţi alegi un trening în care să te simţi confortabil. În cazul în care ştii că antrenamentele pe care le vei face nu sunt intense şi nu vei transpira prea tare, atunci poţi alege cu încredere treningul din bumbac. Însă dacă ai de gând să alergi 20km, cu siguranţă un trening din materiale sintetice va fi cea mai bună alegere. Şi asta deoarece bumbacul, datorită calităţii de a absorbi transpiraţia şi de a nu se usca foarte rapid, te va face să te simţi inconfortabil şi îţi va fi rece.

Be the first to comment on "Treninguri din bumbac: avantaje si dezavantaje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*