Ski cu pret redus… in Bulgaria

In perioada de Craciun, majoritatea statiunilor de pe valea Prahovei sunt ocupate aproape 100 %, chiar si la preturi destul de piperate. Nu degeaba faceau cei de la TNR misto de treaba asta. Intre 20 decembrie si 15 ianuarie majoritatea locatiilor sunt pline, fiindca e o perioada cu o multime de zile libere (Craciun, Revelion, Sf. Ion, Craciunul si Anul Nou Rusesc / Moldovenesc / Sarbesc), iar pentru a avea profituri mai mari, fix in aceasta perioada costurile sunt mai mari.

Daca nu mai gasesti nici o locatie buna de mers in aceasta perioada la munte, poti incerca sa mergi in Bulgaria la ski. Cunosc personal o multime de oameni din zona Craiova / Pitesti / Bucuresti care isi petrec cateva zile la munte in Bulgaria in fiecare iarna. Evident, ei au si muntii din Romania destul de aproape, dar prefera sa mearga la bulgari. De ce, va intrebati ? Ei bine….

  • Pretul unei vacante la ski in Bulgaria este mai redus in destul de multe locatii (fie ca mergi la ski in Razlog, Bansko, Borovets sau Pamporovo). Gasesti in aceasta perioada cazare si cu 30 de euro pe noapte, in conditii destul de avantajoase
  • Partiile lor sunt la fel de bune ca ale noastre. Poate chiar mai bune, mi-au spus unii oameni. Si foarte multi oameni se duc doar pentru ski, nu doar pentru petrecerea revelionului sau craciunului intr-o statiune.
  • Mancarea e cam la fel ca la noi, bautura cam fel.

Poate singurul lucru nasol pe care l-am auzit la bulgari fata de Romania e legat de furturile din masini. Au fost nenumarate cazuri de masini pradate sau furate. O buna parte din ele au fost lasate in locuri cam usor accesibile hotilor, dar au fost si cateva care au fost luate efectiv din fata hotelului. In Romania nu prea se intampla treaba asta, indiferent unde mergi.

Cu toate aceste lucruri de luat in seama, nu e de mirare ca sunt suficienti turisti romani care prefera sa mearga sa schieze in statiunile bulgaresti in perioada asta dintre ani. Ati fost vreodata in vreo statiune din Bulgaria la ski ? Cu ce impresie ati ramas ?

Be the first to comment on "Ski cu pret redus… in Bulgaria"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*